Dobijte si kredit u Vodafone a vyhrajte plavbu z Benátek do Janova! - Johoho

Dobijte si kredit u Vodafone a vyhrajte plavbu z Benátek do Janova!

Loď: MSC Musica Délka: 8 denní plavba Vybráno: 1 termín od 1.1.0001 Odjezdy: žádný termín od Doprava: autokarem Strava: plná penze Kód: 539457

Ceny

Program

DenPřístav / programPřiplutíOdplutí
1. den V odpoledních a večerních hodinách odjezd autobusem z ČR
2. den Benátky , Itálie::
V ranních nebo dopoledních hodinách příjezd do přístavu, poté nalodění a oběd na lodi. Odpoledne volno, bezpečností nácvik a poté odplutí z přístavu
-16:30
3. den Kotor , Černá Hora
výlety a info: Černohorským pobřežím za nejstarším osídlením Jadranu; prohlídka středověkého města Kotor s námořním muzeem, katedrálou a barokními paláci; motorovým člunem do Modrých jeskyní s nabídkou chladivého občerstvení; vyjížďka na venkov do vesnice Njegusi na ochutnávku známé pršut šunky a zhlédnutí krásného zámku Petrovic; lenošení na jedné z nejkrásnějších čeronohorských pláží;
13:0018:00
4. den Korfu::GR-corfu» , Řecko
výlety a info: skalní klášter Palaiokastritsa (kraj pomerančových hájů,cypřišů a borovic) s nádhernými byzantskými freskami; návštěva mýty ověnčeného Achillova paláce, v 19. stol. sídlem rakouské císařovny Sisi, který je nádherně zdobený a z jeho překrásných zahrad je fantastický výhled na moře; výlet na hotelovou pláž s příležitostí ke koupání; vyjížďka jeepem po ostrovním venkově, plavba pobřežím Corfu s návštěvami ostrůvků a pláží a s příjemnými kavárnami
08:0018:00
5. den na moři--
6. den Neapol, Itálie:
výlety a info: výlet do Pompejí, výlet na Vesuv, Sorrento - jedno z nejkrásnějších měst Neapolského zálivu , vyjížďka na ostrov Capri, královský palác Caserta - sídlo Bourbonů a skvostná památka UNESCO, prohlídka Staré Neapole
08:0017:00
7. den LivornoVýlety a info: Livorno je italské město v oblasti Toskánsko, hlavní město stejnojmenné provincie. Patří mezi nejdůležitější přístavy v Ligurském moři. Velmi lákavým cílem výletů je nedaleké historické město Pisa se slavnou šikmou věží a také do Florencie a Seny to není daleko.Připlutí: 09:00
8. den Janov , Itálie, vylodění,9:00Odjezd do ČR, příjezd během noci.
mapa


Trasa plavby:

Benátky (Itálie) - Kotor (Černá hora) - Korfu (Řecko) - Neapol ((Itálie) - Livorno (Itálie) - Janov (Itálie)


Specifikace:

Skvělá plavba na lodi MSC Musica s dopravou a delegátem, kterou můžete vyhrát za následujících podmínek:.



Vyhrajte v Promo akci „Vyhrajte zájezd – plavbu z Benátek do Janova“


Účelem tohoto dokumentu je úplná a jasná úprava pravidel Promo akce „Vyhrajte zájezd - plavbu“. Tato pravidla jsou jediným dokumentem, který závazně upravuje pravidla uvedené Promo akce, obsažená v propagačních materiálech určených spotřebitelům. Tato pravidla mohou být pozměněna pouze formou písemných dodatků k tomuto dokumentu.


Pravidla a podmínky Promo akce


1. Vyhlašovatelem, organizátorem, pořadatelem a provozovatelem Promo akce „Vyhrajte zájezd - plavbu“ (dále jen „Promo akce” nebo „akce“) je společnost JOHOHO v.o.s., Štětí - Brocno 17, PSČ 41108, IČ: 28701054, DIČ: CZ28701054, zapsaná v OR A 24869 vedená u Krajského soudu v Ústí nad Labem, (dále jen „Organizátor”). Soutěž se řídí výlučně těmito Pravidly a podmínkami Promo akce (dále jen „Pravidla”).


2. Technickým správcem telekomunikačního systému pro vyhodnocení výherců Promo akce je společnost Vodafone Czech Republic a.s se sídlem: náměstí Junkových 2808/2, Stodůlky (Praha 13), 155 00 Praha, IČ: 25788001 (dále jen „Technický správce“)


3. Podmínky účasti


a) Promo akce se mohou účastnit pouze fyzické osoby, spotřebitelé, starší 18 let s trvalým pobytem a doručovací adresou na území České republiky (dále jen „účastník“ nebo „účastník akce“).


b) obdobném zaměstnaneckému) Organizátora a jeho mateřských, resp. dceřiných společností.


4. Místo a doba konání Promo akce


Promo akce se koná v době od 1.6.2019 00:00:01 hod do 31.7. 2019 23:59:59 hod včetně (dále jen „doba konání akce“) na území České republiky prostřednictvím prodejen společností GECO, HDS (Lagardere) a prodejnách tradičního trhu kde jsou k zakoupení VAS kupóny (dále jen „prodejní místa“).


5. Účast v Promo akci:


Účastník se Promo akce zúčastní tak, že v době konání zakoupí na prodejních místech VAS kupón a aktivují Balíček služeb VAS.

(Balíčkem služeb VAS se přitom rozumí specifický balíček služeb Vodafone, obsahujících zvýhodněnou nabídku doplňkových služeb Vodafone jako například volání, SMS a data, určených stávajícím Zákazníkům užívajícím předplacené karty Vodafone.


VAS kupónem se dále rozumí zvláštní dobíjecí kupón Vodafone s víceúčelovým kreditem obsahující unikátní kód, který po aktivaci standardně umožňuje použít kredit ve výši uvedené na kuponu k využití konkrétních předplacených služeb Vodafone či jiných produktů prostřednictvím předplacené karty Vodafone. VAS kupón však na rozdíl od běžného dobíjecího kupónu obsahuje rovněž základní informace a marketingové materiály o Balíčcích služeb VAS, zejm. popis jednotlivých variant a způsobu jejich aktivace.)


 


6. Výhry a jejich předání


Do soutěže jsou vloženy následující výhry:

a) 2x plavba pro dvě osoby na lodi MSC MUSICA, plavba kolem Itálie s dopravou a delegátem, kajuta kategorie Fantastica, v hodnotě 30.000 Kč v termínu od 11.10.2019 do 18.10 2019


 


7. Výherce


a) 1x plavba pro dvě osoby na lodi MSC MUSICA, plavbu pro dvě osoby na lodi MSC MUSICA, plavba kolem Itálie s dopravou a delegátem, kajuta kategorie Fantastica, v hodnotě 30.000 Kč v termínu od 11.10.2019 do 18.10 2019 získá zákazník, který jako 100. v pořadí aktivuje Balíček služeb VAS prostřednictvím VAS kupónu zakoupeného v některém obchodním místě Geco, Lagardere či jiné prodejně tradičního trhu, aktivovaný v době od 1. 6. 2019 do 30. 6. 2019.


b) 1x plavba pro dvě osoby na lodi MSC MUSICA, plavbu pro dvě osoby na lodi MSC MUSICA, plavba kolem Itálie s dopravou a delegátem, kajuta kategorie Fantastica, v hodnotě 30.000 Kč v termínu od 11.10.2019 do 18.10 2019 získá zákazník, který jako 100. v pořadí aktivuje Balíček služeb VAS prostřednictvím VAS kupónu zakoupeného v některém obchodním místě Geco, Lagardere, či jiné prodejně tradičního trhu, aktivovaný v době od 1. 7. 2019 do 31. 7. 2019.


V případě, že se nepodaří kontaktovat zákazníka (3 pokusy o kontakt telefonicky během třech pracovních dnů), který dle uvedeného pořadí má dostat příslušnou cenu v soutěži, bude kontaktován a cena připadne hned následujícímu zákazníkovi, který ve stanoveném období řádně aktivoval Balíček služeb VAS.

Pro přiznání výhry je rozhodující systémový zápis data a času aktivace v archivačním systému Technického správce.


Společná ustanovení pro výherce a výhry v akci:


Každý jednotlivý účastník, může získat v době konání akce pouze jednu výhru.


 


8. Oznámení a předání výhry


Výherci jsou informováni o zisku výhry do 15 dnů od skončení akce telefonicky nebo formou SMS a jsou požádáni o zaslání kontaktních údajů, tedy jména, příjmení, data narození, telefonního spojení, emailu a celé adresy na území ČR na email info@johoho.cz . K účasti na plavbě je rovněž nutné nejpozději 3 týdny před plavbou dodat pasová data platná ještě alespoň 6 měsíců po návratu z plavby. Výhru Organizátor předá výherci nejpozději do 21 dnů od skončení akce a to na prodejním místě, kde došlo k zakoupení VAS kupónu, a to pouze v případě, že výherce/ci předložili a řádně zaslali své kontaktní údaje.


Žádný ze subjektů podílejících se na akci nepřebírá jakoukoliv odpovědnost za škodu, ať již na zdraví či majetku, způsobenou výhercem.


 


9. Práva a omezení


Pokud bude účastník akce podezřelý z nepoctivého jednání v rámci Promo akce nebo z jakéhokoliv jiného jednání v rámci Promo akce, které odporuje dobrým mravům, bude takový účastník z akce vyloučen, a v případě vzniku nároku na výhru bude výhra předána dalšímu bezprostředně následujícímu účastníkovi v pořadí.


Vyobrazení výher na dokumentech souvisejících s Promo akcí, internetových stránkách, případně jinde, jsou pouze ilustrativní. Organizátor si vyhrazuje právo změnit pravidla nebo výhru v Promo akci při zachování její hodnoty (viz Závěrečná ustanovení), přičemž v této souvislosti není možné požadovat finanční náhradu, ani se jejího vyplácení domáhat soudní cestou. Jakákoliv účast neshodující se s těmito Pravidly se považuje za neplatnou.


 


10. Účast v Promo akci, zpracování osobních údajů a šíření projevů osobnostní povahy


a) Účast v Promo akci je dobrovolná. Účastník Promo akce aktivací vyslovuje souhlas s těmito Pravidly. Účastník Promo akce tím zároveň dává Organizátorovi Promo akce svůj bezvýhradný a dobrovolný souhlas ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů (dále jen „zákon OOU“) a zákona č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech s tím, aby jeho osobní údaje: jméno a příjmení, poštovní adresa, telefonní číslo, elektronická (emailová) adresa (dále jen „osobní údaje“) byly pro účely (i) realizace a vyhodnocení Promo akce, (ii) zjišťování spokojenosti Účastníka Promo akce s poskytovanými službami, (iii) nabídky a průzkumu nabídky obchodu a služeb, (iv) jiných marketingových, reklamních a průzkumných účelů, (v) velkoobchodu a maloobchodu – vytváření databáze zákazníků, (vi) vedení statistiky, (vii) vedení archivu podle příslušného zákona zpracovávány Organizátorem jako správcem osobních údajů.


b) Osobní údaje mohou být dále zpřístupněny pouze příslušnému zpracovateli osobních údajů, který pro Organizátora osobní údaje zpracovává. Dalším osobám nebudou osobní údaje bez vědomí Účastníka Promo akce zpřístupněny, ledaže by povinnost poskytnout osobní údaje Účastníka Promo akce vyplývala ze zákona. Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné. Osobní údaje budou zpracovávány jen k výše uvedeným účelům a způsobem nepoškozujícím Účastníka Promo akce. Účastník Promo akce dává svůj souhlas se zpracováním osobních údajů na dobu neurčitou, do doby žádosti o likvidaci osobních údajů. Tento souhlas může být Účastníkem Promo akce písemně odvolán na adrese sídla Organizátora.


 


c) Účastník Promo akce má dle § 11 zákona OOU právo na přístup k osobním údajům a právo na opravu osobních údajů. Účastník Promo akce má dále dle § 12 zákona OOU, pokud o to Organizátora požádá, právo na informaci o zpracování svých osobních údajů a Organizátor je povinen mu tuto informaci bez zbytečného odkladu předat. Účastník Promo akce má zároveň dle § 21 zákona OOU právo, v případě, že zjistí nebo se domnívá, že Organizátor provádí zpracování jeho osobních údajů způsobem, který je v rozporu s ochranou soukromého a osobního života Účastníka Promo akce nebo v rozporu se zákonem, požádat Organizátora o vysvětlení, resp. požadovat, aby Organizátor takto vzniklý stav odstranil a dále právo obrátit se na Úřad pro ochranu osobních údajů.


 


d) Účastník Promo akce dává v souladu se zákonem 480/2000 Sb., o některých službách informační společnosti souhlas Organizátorovi k zasílání informací, novinek a obchodních sdělení týkajících se zboží a služeb Organizátora prostřednictvím elektronické pošty, poštovní adresy Účastníka Promo akce či telefonu. Tento souhlas může být Účastníkem Promo akce písemně odvolán na adrese sídla Organizátora.


 


e) Účastníci Promo akce výslovně souhlasí s tím, že Organizátor je oprávněn užít v souladu s § 77 a násled. zákona. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, bezplatně jimi uvedené jméno, příjmení a město v médiích (včetně internetu), propagačních a reklamních materiálech Organizátora v souvislosti s touto akcí a jeho výrobků s tím, že mohou být pořizovány a zveřejňovány výše uvedeným způsobem i zvukové a obrazové záznamy účastníků soutěže, a to po dobu 5 let od ukončení soutěže.


 


 


11. Závěrečná ustanovení


 


a) Promo akce se řídí výhradně těmito Pravidly a jakákoliv kratší či stručněji publikovaná pravidla slouží pouze pro informační účely. Pravidla jsou k dispozici na webové stránce www.johoho.cz. Originál je uložen v sídle Organizátora.


 


b) Organizátor, si vyhrazuje právo autoritativně a s konečnou platností rozhodnout o všech otázkách týkající se této akce, včetně výsledného pořadí účastníků – tedy i o výhercích jednotlivých soutěží.


 


c) Každý Účastník Promo akce se účastní Promo akce s vědomím, že může požadovat výhry pouze v rozsahu a za podmínek stanovených těmito Pravidly. Při jakémkoliv porušení pravidel Promo akce či při podezření na nekalé či podvodné jednání účastníka si Organizátor vyhrazuje právo účastníka z Promo akce bez náhrady vyřadit (a to v případě, že účastníkovi dopomohla svým podvodným či nekalým jednáním k výhře třetí osoba).


 


d) Výsledky Promo akce jsou konečné, bez možnosti odvolání. Vymáhání účasti v Promo akci či výhry soudní cestou je vyloučeno. Výhru nelze vyplatit v hotovosti či jiným náhradním plněním. V případě vzniku pochybností o splnění podmínek Promo akce účastníkem, je účastník povinen Organizátorovi prokázat splnění jednotlivých podmínek.


e) Organizátor ani Provozovatel neručí za žádné problémy či technické obtíže související s účastí účastníka v Promo akci či v souvislosti s předáním/doručením a užíváním výher.


f) Účastníci nemají nárok na jakákoliv jiná plnění ze strany Organizátora či Provozovatele, než ta, která jsou uvedená v těchto pravidlech.


g) Organizátor ani Provozovatel soutěže není odpovědný za jakoukoli škodu, kterou účastník případně utrpí svou účastí v soutěži nebo prostřednictvím získané výhry.


h) Neuplatněné výhry, které si výherci neuplatní, nevyzvednou, anebo které se nepodaří rozdělit, odevzdat, doručit na výhercem uvedené kontaktní údaje propadají bez náhrady ve prospěch Organizátora.


i) Organizátor si vyhrazuje právo kdykoli změnit tato Pravidla, Promo akci odložit, zkrátit dobu trvání Promo akce, přerušit nebo zrušit Promo akci bez náhrady. Organizátor si rovněž vyhrazuje právo výměny výhry za jiné ceny v ekvivalentní hodnotě, zejm. v případě, že mu nebudou dodavatelem poskytnuty tak, aby mohly být výhercům předány v souladu s pravidly soutěže. V případě, že dojde ke změnám v těchto Pravidlech, stane se tak formou písemných číslovaných dodatků. Dodatek spolu s novým zněním Pravidel bude dostupné na internetových stránkách www.johoho.cz. Účinnost této změny nastává okamžikem zveřejnění dle předchozí věty.


j) V případě rozporu ustanovení těchto Pravidel a propagačních materiálů týkajících se Promo akce, nejasností týkajících se výkladu Pravidel nebo propagačních materiálů, se budou aplikovat přednostně příslušná ustanovení těchto Pravidel.


 


JOHOHO, v. o. s.


Další informace o plavbě:

    Zájezdu se nemohou zúčastnit těhotné ženy po 24. týdnu těhotenství.
  • Na vyžádání dodáme informace o předplacení speciálních cenově zvýhodněných nápojových balíčků.
  • Informace o výletech a exkurzích – ceny, délka trvání, náročnost a bližší popis dodává CK po jejich aktualizaci.
  • Některé akce a výlety pořádané lodní společností mohou být hodně frekventované, proto je vhodné je rezervovat ihned první den po nalodění přímo na palubě.
  • Výlety lodní společnosti jsou poskytovány s průvodcem nejčastěji v angličtině, s kompletním vybavením pro absolvování všech aktivit a dle délky výletu i s občerstvením. Je možné je rezervovat předem přes CK nebo na palubě, v závislosti na dostupnosti a aktuální nabídce.
  • Měnou na lodi je EUR. Je však možno platit i mezinárodními platebními kartami.

Důležitá upozornění, rozhodně si je přečtěte !!!:

  • Vstup na loď i na pevninu je možný pouze s cestovním pasem, platným nejméně 6 měsíců po ukončení plavby !!!
  • Hosté musí být první den na palubě nejpozději tři hodiny před odplutím lodě. Transfery mezi letištěm, hotelem a přístavem, jsou-li zajišťovány lodní společností, jsou naplánované odpovídajícím způsobem.
  • Je odpovědností každého, aby dodržoval instrukce a dorazil včas k transferům či k nalodění. Za všechny následné škody způsobené v důsledku nedodržení pokynů nenese zodpovědnost ani lodní společnost ani cestovní kancelář.
  • Vylodění bývá 1-2 hodiny po připlutí do přístavu.
  • Návrat na loď je vždy nejpozději 1 hodinu před vyplutím!!!

Loď: MSC MUSICA

Ubytování bývá v několika typech kajut různých velikostních a cenových kategorií. Všechny kajuty jsou vybaveny koupelnou, WC, klimatizací, televizí, minibarem, trezorem a dále dle typu kajuty. Pokojová služba je Vám k dispozici celý den. Lodní vybavení a služby v ceně: salónky, bazény, jacuzzi, lehátka, plážové ručníky, sport, fitness, divadlo, tanec, zábavní pořady a lodní časopis. Placené služby : Kadeřnické, kosmetické, welness, telefon a internet, čistítna, prádelna, jídlo á la carte v některých restauracích a donáška do kajuty. Na lodi jsou casina, bary diskotéky, kavárny, shopy, sportovní areály.


Kategorie FANTASTICA Experience: pohodlně vybavené kajuty, velký výběr restaurací, samoobslužná restaurace otevřená 20 hodin denně, zábavní program na nejvyšší úrovni, rozlehlé paluby s bazény a prostory na slunění, moderní fitness centrum a další sportovní zařízení, sbírání bodů v rámci MSC klubu, výběr z nejlepších kajut na vyšších palubách, snídaně v kajutě, kajutový servis 24 hodin denně, přednost při rezervaci večerního stolování v hlavní restauraci, 50% sleva na fitness kurzy a osobního trenéra (s podmínkou dostupnosti)


Stravování: plná penze

Nejméně 5x denně. Snídaně, obědy i večeře formou špičkového bufetu nebo servírované v restauraci.

Doprava: autokarem

Odjezd autobusu z ČR v odpoledních nebo večerních hodinách. Nástupní místa Brno a Praha. Doprava je již zahrnuta v ceně zájezdu.

Cena zahrnuje

  • doprava autokarem z Brna a z Prahy do přístavu a zpět
  • služby českého delegáta (delegát nefunguje jako průvodce v destinacích ani jako tlumočník na výletech)
  • odpovídající počet nocí ve zvolené kajutě v optimální knihovací třídě
  • plnou penzi během celé plavby, nealkoholické nápoje k snídani, voda, čaj a překapávaná káva z nápojových automatů 24 hod denně
  • servírované večeře i luxusní bufet
  • portýrské služby při nalodění/vylodění
  • kajutového stewarda a každodenní úklid kajuty
  • animační program
  • volný přístup a využití všech prostor lodi: otevřených palub, bazénů s lehátky, vířivek, plážových osušek, salónů, nočních klubů, knihovny, fitness centra, kasina, diskoték atd
  • dětský a mládežnický klub pro děti a dospívající mládež od 2 do 17 let pod dohledem kvalifikovaného personálu během dne i večer
  • noviny s denním programem
  • přístavní poplatky

Cena nezahrnuje

  • alko a nealko nápoje zakoupené v restauraci, na barech a v minibaru
  • nákupy v obchodech a restauracích
  • cestovní pojištění - možno dokoupit za příplatek
  • příplatek za kajuty vyšší kategorie
  • fakultativní výlety
  • servisní poplatky ( 10 EUR/osoba od 12 let za noc, dítě 3 - 12 let 5 EUR/noc)
  • kadeřnický salon, lázeňské a jiné služby
  • víza a vstupní povolení, jsou-li potřeba
  • telefonní a internetové spojení
  • jiné služby

Slevy

  • Cena 1 Kč bude výherci samozřejmě odpuštěna. Je zde uvedena pouze proto, jelikož systém neumí pracovat s nulovou hodnotou.

Další důležité informace, které si určitě přečtěte!

  • Nalodění je možné pouze s cestovním pasem, platným nejméně šest měsíců po ukončení plavby a to i tehdy, když jsou všechny zastávky v EU. Navíc pasové údaje a některé údaje o pasažérech a blízké osobě v případě nouze je nutné poskytnout CK, aby je mohla doplnit do rezervačního systému. Bez toho není možné vyžádat lodní lístky.
  • Ceny jsou kalkulovány za osobu při obsazenosti kajuty alespoň dvěma plně platícími osobami. Kategorie kajut, jejich ceny a dostupnost je nutné vždy ověřit.
  • Vyhrazujeme si právo změny zde uváděných cen.
  • Cena za dítě nebo za třetí dospělou osobu se počítá pouze při ubytování spolu se dvěma plně platícími osobami v kajutě. Dětské ceny se mohou lišit dle věkových kategorií a je nutné je vždy ověřit předem v CK.
  • Ubytování 3.a 4. osoby není dostupné ve všech kajutách. Počet vícelůžkových kajut je omezen..
  • Cenovou kalkulaci ověříme a zpracujeme po obdržení poptávky.
  • V poptávce je vždy nutné uvést: - jména, příjmení a data narození všech cestujících, telefonní číslo. adresu a email
  • Doporučujeme, aby cestující před plavbou uzavřeli cestovní pojištění. Cestovní kancelář může nabídnout uzavření cestovního pojištění na vyžádání. Cena cestovního pojištění závisí na destinaci, věku pasažérů či délce trvání plavby. Cestovní pojištění je možné uzavřít před odplutím, na nejzazší termín uzavření cestovního pojištění se informujte v cestovní kanceláři.
  • Pojištění storna je možné rovněž uzavřít v CK, ale toto pojištění lze uzavřít nejpozdšji do úhrady doplatku zájezdu.
  • Na lodi se na konci plavby platí servisní poplatky, které nejsou součástí ceny plavby. Tyto poplatky slouží jako spropitné pro personál, který se o vás během plavby stará.
  • Veškeré platby, včetně každodenního odečtu servisních poplatků, probíhají bezhotovostně, a to čerpáním z jistiny, kterou si klienti složí na krytí své útraty. K tomu je nutné složit minimální hotovost nebo vklad z platební karty v přepočtu cca. 200 -300 EUR na kajutu. Výše jistiny závisí na délce plavby.. Nevyčerpaná jistina je na konci plavby vyúčtována a vrácena složiteli.
  • Doporučujeme, abyste se u dětí mladších dvanácti měsíců před rezervací okružních plaveb poradili s lékařem.
  • Lodní společnost nemusí přijmout rezervace pro ženy, které budou na konci plavby ve 24. nebo vyšším týdnu těhotenství. Společnost si výslovně vyhrazuje právo odepřít právo vstupu na palubu každé ženě, která se zdá být v pokročilém stádiu těhotenství nebo která je těhotná a nepředloží lékařské potvrzení o své způsobilosti k cestování s přihlédnutím k příslušné trase lodi. Za toto odepření nelze společnost činit žádným způsobem odpovědnou.
  • Informace o výletech nabízených lodní společností a o jejich cenách dodáme na vyžádání, pokud jsou k dané plavbě k dispozici. Nabídka těchto výletů je pouze informativní. Přímo na lodi může být nabídka pozměněna – některé výlety mohou být zrušeny a jiné zase naopak nabídnuty nově nad rámec těchto, které jsou nám dostupné předem od lodní společnosti. Změny cen a nabídky výletů jsou vyhrazeny a plně v kompetenci lodní společnosti.
  • Jakékoliv individuální výlety, vycházky a exkurze podniká klient vždy na vlastní zodpovědnost a přijímá všechna rizika s tím spojená. Cestovní kancelář ani lodní společnost nezodpovídá za jeho rozhodnutí.
  • Některé akce a výlety nabízené lodní společností mohou být hodně frekventované, proto je vhodné je rezervovat ihned po nalodění přímo na palubě.
  • Výlety lodní společnosti jsou poskytovány s průvodcem nejčastěji v angličtině, popřípadě v jiných světových jazycích s kompletním vybavením pro absolvování všech aktivit a dle délky výletu i s občerstvením. Výlety nejsou poskytovány v češtině.
  • Lodní společnost si vyhrazuje právo změnit trasu či zastávky podle svého uvážení či podle rozhodnutí kapitána každé lodi dle aktuální situace v závislosti na povětrnostních podmínkách, situaci v přístavech či jiných okolnostech. V případě těchto změn lodní společnost jedná v nejlepším zájmu všech pasažérů a posádky a s ohledem na jejich bezpečnost. Za těchto okolností není společnost vůči cestujícímu odpovědná ani zavázaná.
  • Měnou na lodi obvkle bývá EUR nebo USD. Je však možno platit i mezinárodními platebními kartami.
  • Hosté musí být první den u odbavení nejpozději dvě, raději však tři hodiny před odplutím lodě. Před vyplutím je nutné absolvovat povinný bezpečnostní nácvik na palubě lodi.
  • Je odpovědností každého, aby dodržoval instrukce a dorazil včas k transferům či k nalodění. Za všechny následné škody způsobené v důsledku nedodržení pokynů nenese zodpovědnost ani lodní společnost ani cestovní kancelář.
  • Vylodění v destinacích bývá 40 až 60 minut po připlutí do přístavu. Vždy až poté, co loď splní povinné přístavní formality a technicky je vylodění možné.
  • V některých destinacích je doprava pasažérů na břeh zajišťována přepravními, případně záchrannými čluny (tender). Je to v případech, kdy loď nelze vyvázat u mola v přístavu.
  • Návrat na loď v destinacích je nutný vždy nejpozději v čase určeném denním programem, obvykle 30-60 minut před odplutím! Je bezpodmínečně nutné dodržet čas, do kdy nejpozději se musí všichni pasažéři dostavit na loď. V případě zmeškání či opožděného návratu loď na cestující nečeká!
  • Jakékoliv změny osob v již vytvořené fixní rezervaci je možné provést pouze za poplatek a jeho aktuální výše bude sdělena na vyžádání. Rovněž bude na vyžádání sdělen nejzazší termín před vyplutím, do kdy je změny možné provést.
JOHOHO v.o.s.
Brocno 17, 41108 Štětí

Telefon: +420 608 224181
Email: info@johoho.cz