Costa Mediterranea -Tropické ráje Indického oceánu - Johoho

Costa Mediterranea -Tropické ráje Indického oceánu

Loď: Costa Mediterranea Délka: 15 denní plavba Vybráno: 1 termín od 18.1.2020 Odjezdy: žádný termín od do 18.1.2020 Doprava: vlastní Strava: plná penze Kód: 536234

Ceny od 37 390 Kč

Last Minute sleva

Program

DenPřístav / programPřiplutíOdplutí
1. den Port Louis - Mauricius21:00
2. den na moři
3. den na moři
4. den Victoria - Seychely08:00
5. den Victoria - Seychely18:00
6. den na moři
7. den Nosy Be - Madagaskar07:0018:00
8. den Diego Suarez - Madagaskar08:0019:00
9. den na moři
10. den Tamatave - Madagaskar08:0019:00
11. den na moři
12. den St. Denis-Le Port - Réunion09:00
13. den St. Denis-Le Port - Réunion18:00
14. den Port Louis - Mauricius -08:00
15. den Port Louis - Mauritius
mapa


Mimořádně krásný lodní zájezd... U kajut kategorie Premium je v ceně také all inclusive balíček Brindiamo!!!

Trasa plavby:

Port Louis (Mauricius) - Victoria (Seychely) - Nosy Be (Madagaskar) - Diego Suarez (Madagaskar) - Tamatave (Madagaskar) - St. Denis (Réunion) - Port Louis (Mauricius) -


Pokud patříte mezi milovníky nekonečných bílých pláží s kontrastem azuru či tyrkysem vyhřátých tropických mělčin a šelfů, užijte si s námi nezměrné barevnosti a živočišné pestrosti korálových útesů kolem Mauritia či seychelského ostrova Mahé. Jen o pár dní později můžete objevovat neuvěřitelnou flóru a faunu čarovonným ylang-ylangem a vanilkou provoněného Madagaskaru, či snad džunglí s orchidejemi a pepřem porostlá úbočí titánských sopečných štítů Réunionu. Každá samotná z těchto TOP destinací by bohatě stačila na nezapomenutelnou exotickou dovolenou. Ať tedy studený Únor předá své žezlo letním měsícům a svou pohádku si vychutnáme na jižní polokouli v příjemných letních teplotách a vyhřátých vodách Indického oceánu.

Náš zájezd začíná na Mauriciu, pravlasti vyhynulého blbouna nejapného. Sopečný ostrov ananasu, cukrové třtiny a manga, domov pohostinných a dobrosrdečných kreolů, vzdoruje odnepaměti svým prstencem překrásných korálových útesů mohutným vlnám příboje teplého Indického oceánu. Samotný ostrov je skutečným tropickým rájem, proto zde můžete dokonale využít prodloužený pobyt a třeba si zašnorchlovat v mořském národním parku Blue Bay, vydat se na blízký ostrůvek Ille aux Cerf nebo obdivovat hinduistické svaté jezero Grand Bassin či zahrady Pamplemousse v přístavu Port Louis.

Na Mahé, největším ostrově Seychel, loď kotví 2 noci, a tak se tu zdržíme necelé 3 dny. Dokonalá příležitost k relaxaci na jedněch z nejkrásnějších pláží světa, k nezapomenutelné plavbě katamaránem nebo na výlet do Victorie, jednoho z nejmenších hlavních měst světa.

Tajuplný Madagaskar se díky své izolovanosti liší od ostatních částí Afriky. Naleznete zde jedinečnou flóru a faunu - mnoho druhů lemurů, gekony, majestátní baobaby. Při vstupu do lesa si dáme dobrý pozor na různé plody velikosti medicinbalu padající ze stromů. První zastávka je na vulkanickém ostrově Nosy Be. Uvidíme rybáře, vracející se na svých vetchých pirogách s úlovkem mečounů. Ze zálivu na světě Diego Suarez se můžete vydat na výlet džípem do džungle národního parku Amber Mountain za lemury a chameleony a na unikátní skalní přírodní útvary, tzv. tsingy. V okolí přístavu Tamatave lze pozorovat velryby nebo se nalodit na tradiční motorovou loď a poznat život domorodců podél sítě kanálů Panganales s mangrovovými porosty.

Ostrov Réunion je také znám jako francouzská perla Indického oceánu. Na tomto hornatém a členitém ostrově sopek a věčného léta se můžete překrásným přírodním scenériím v horách pokrytých topickým pralesem nebo plážím s bílým i černým sopečným pískem. Největší přírodní atrakce ostrova - aktivní vulkán Piton de la Fournaise nabízí možnost pozorovat reálnou vulkanickou erupci na vlastní oči.

Pasové, vízové, zdravotní a politické informace

Vstup na pevninu je ve všech přístavech možný pouze s cestovním pasem platným nejméně 6 měsíců po ukončení plavby a lodní kartou. Pro vstup na Madagaskar se doporučuje zajištění předem léků proti malárii.

Důležité informace:

  • Všechny uváděné ceny jsou pouze orientační a mohou se změnit. Aktuální cena bude potvrzena při rezervaci.
  • Pro informaci o aktuální dostupnosti kajut a jejich aktuální cenové výši nás kontaktujte.
  • Ceny jsou kalkulovány pro dospělou osobu ve dvojlůžkové kajutě, při obsazenosti dvěma dospělými osobami.
  • Cena za dítě (věk do 18 let) se počítá při ubytování spolu se dvěma dospělými osobami v kajutě. Dětské ceny zájezdu se liší dle věkových kategorií. Děti mladší 6 měsíců a těhotné ženy po 24. týdnu těhotenství se zájezdu zúčastnit nemohou.
  • Ubytování 3.a 4. osoby není dostupné ve všech kajutách. Jejich počet je omezený a prodávají se pouze po potvrzení. Kalkulaci ověříme a zpracujeme po obdržení poptávky.
  • Příplatky za nadstandardní ubytování jsou na vyžádání.
  • Na vyžádání Vám zjistíme možnost slevy pro držitele klubových karet a pokud to lze, slevu zajistíme. Na vyžádání zajišťujeme informace a předplacení speciálních cenově zvýhodněných balíčků, např. nápojové, wellness, all inclusive a podobně.
  • Informace o výletech a exkurzích – ceny, délka trvání, náročnost a bližší popis dodáme na vyžádání.
  • Některé akce a výlety pořádané lodní společností jsou vysoce frekventované, je vhodné je rezervovat prostřednictvím naší CK před odjezdem.
  • Výlety jsou poskytovány s průvodcem nejčastěji v angličtině, s kompletním vybavením pro absolvování všech aktivit a dle délky výletu i s občerstvením.
  • Měnou na lodi je EUR. Je však možno platit i mezinárodními platebními kartami.

Důležitá upozornění:

  • Hosté musí být na molu nejpozději dvě hodiny před odplutím lodě.
  • Vylodění bývá 2 hodiny po připlutí do přístavu.
  • Návrat na loď je vždy nejpozději 1 hodinu před vyplutím.

Pořadatelem plavby je

Costa Crociere S.p.A.

- Piazza Piccapietra, 48 - 16121 Genova - Italy

Loď: Costa Mediterranea


Loď Costa Mediterranea si vás získá elegantním italském stylem, inspirovaným barokními a renesančními paláci. V příjemně sladěném prostředí Ristorante degli Argentieri se podávají skvělá jídla italské i mezinárodní kuchyně. Sportovní vyžití poskytuje fitness s výhledem na moře, 3 bazény a joggingová dráha. Dopřejte si saunu, tureckou lázeň a příjemné procedury v lázeňském areálu Ischia. Menší loď Costa Mediterranea je skvělou volbou pro každého, kdo dává přednost komornější atmosféře.

ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE:
Lodní společnost: Costa Crociere, Itálie
Rok spuštění na vodu: 2003
Délka / šířka: 292 m / 32 m
Výtlak: 86 000 t
Rychlost: 22 uzlů
Počet palub pro cestující: 12
Kapacita: 2 680 pasažérů
Počet členů posádky: 897 osob
Restaurace a bary: celkem 5 restaurací včetně klubové (ala carte - za příplatek) a pro hosty z kajut wellness, restaurace Argentieri s volným stolováním, 12 barů a klubů včetně kuřáckého Cognac & Cigar Bar a vinotéky. Více k restaurace a bary.

Zábava, kultura, sport: 4 bazény (jeden se zatahovací střechou), tobogán, 4 vířivky, multifunkční sportovní hřiště (tenis/volejbal/basketbal), joggingová dráha, posilovna, diskotéka, kasino a hrací automaty, internetová kavárna, PlayStation, knihovna, karetní salonek, nákupní centrum, diskotéka, divadelní sál. Animační programy pro dospělé i děti.

Relaxace, služby: wellness areál Ischia Spa s masážní místností, saunou, tureckými parními lázněmi a soláriem. Více o lázeňské služby. Další služby z oblasti péče o tělo: kosmetika, manikúra, holič a kadeřník.

Pro děti: dětský Squok Club, dětské brouzdaliště, tobogán, animační programy podle věku, více o rodinná dovolená.

Ubytování: 1 057 kajut včetně 40 kajut wellness, z toho 620 s balkónem a 54 apartmá s balkónem.
Celkem 8 kajut pro vozíčkáře v různých kategoriích.
Všechny kajuty mají koupelnu s WC, klimatizaci, interaktivní satelitní TV, minibar, trezor, telefon, vysoušeč vlasů.
.

Stravování: plná penze

Během plavby: Nejméně 5x denně. Snídaně a obědy formou špičkového bufetu, večeře servírované nebo opět formou luxusního bufetu. Během dne možnost návštěvy restaurací se servírovaným menu, může se účtovat příplatek nebo cena a la carte. V ceně jsou rovněž již zahrnuty některé nápoje k jídlu: voda, čaj, káva a ledový čaj. U bufetu jsou rovněž v ceně rozlévané džusy. Ostatní nápoje jdou na vrub Vašeho lodního účtu. V některých restauracích dětská sleva.

Doprava: vlastní

Letenky, ubytování a další služby je možno za příplatek zařídit na vyžádání.

Cena zahrnuje

  • plnou penzi během celé plavby, nealkoholické nápoje k snídani, obědu a občerstvení
  • servírované večeře nebo raut
  • portýrské služby při nalodění/vylodění
  • kajutového stewarda a každodenní úklid kajuty
  • animační program
  • volný přístup a využití všech prostor lodi: otevřených palub, bazénů s lehátky, vířivek, sauny, plážových osušek, salónů, nočních klubů, knihovny, fitnes centra, kasina, diskoték atd
  • dětský a mládežnický klub pro děti a dospívající mládež od 2 do 17 let pod dohledem kvalifikovaného personálu během dne i večer
  • noviny s denním programem
  • přístavní poplatky
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • alkoholické nápoje, nápoje na baru a nápoje během servírovaných večeří
  • nákupy v obchodech a restauracích
  • cestovní pojištění - možno dokoupit za příplatek
  • příplatek za kajuty vyšší kategorie
  • fakultativní výlety
  • servisní poplatek (od cca. 10 EUR/dospělá osoba a den, děti do 11 let platí polovinu)
  • kadeřnický salon, lázeňské a jiné služby
  • víza a vstupní povolení, jsou-li potřeba (pro vstup na Madagascar je nutné vízum, které lze zakoupit na lodi v ceně cca 25 EUR/os.)
  • telefonní a internetové spojení
  • jiné služby

Další důležité informace, které si určitě přečtěte!

  • Nalodění je možné pouze s cestovním pasem, platným nejméně šest měsíců po ukončení plavby a to i tehdy, když jsou všechny zastávky v EU. Navíc pasové údaje a některé údaje o pasažérech a blízké osobě v případě nouze je nutné poskytnout CK, aby je mohla doplnit do rezervačního systému. Bez toho není možné vyžádat lodní lístky.
  • Ceny jsou kalkulovány za osobu při obsazenosti kajuty alespoň dvěma plně platícími osobami. Kategorie kajut, jejich ceny a dostupnost je nutné vždy ověřit.
  • Vyhrazujeme si právo změny zde uváděných cen.
  • Cena za dítě nebo za třetí dospělou osobu se počítá pouze při ubytování spolu se dvěma plně platícími osobami v kajutě. Dětské ceny se mohou lišit dle věkových kategorií a je nutné je vždy ověřit předem v CK.
  • Ubytování 3.a 4. osoby není dostupné ve všech kajutách. Počet vícelůžkových kajut je omezen..
  • Cenovou kalkulaci ověříme a zpracujeme po obdržení poptávky.
  • V poptávce je vždy nutné uvést: - jména, příjmení a data narození všech cestujících, telefonní číslo. adresu a email
  • Doporučujeme, aby cestující před plavbou uzavřeli cestovní pojištění. Cestovní kancelář může nabídnout uzavření cestovního pojištění na vyžádání. Cena cestovního pojištění závisí na destinaci, věku pasažérů či délce trvání plavby. Cestovní pojištění je možné uzavřít před odplutím, na nejzazší termín uzavření cestovního pojištění se informujte v cestovní kanceláři.
  • Pojištění storna je možné rovněž uzavřít v CK, ale toto pojištění lze uzavřít nejpozdšji do úhrady doplatku zájezdu.
  • Na lodi se na konci plavby platí servisní poplatky, které nejsou součástí ceny plavby. Tyto poplatky slouží jako spropitné pro personál, který se o vás během plavby stará.
  • Veškeré platby, včetně každodenního odečtu servisních poplatků, probíhají bezhotovostně, a to čerpáním z jistiny, kterou si klienti složí na krytí své útraty. K tomu je nutné složit minimální hotovost nebo vklad z platební karty v přepočtu cca. 200 -300 EUR na kajutu. Výše jistiny závisí na délce plavby.. Nevyčerpaná jistina je na konci plavby vyúčtována a vrácena složiteli.
  • Doporučujeme, abyste se u dětí mladších dvanácti měsíců před rezervací okružních plaveb poradili s lékařem.
  • Lodní společnost nemusí přijmout rezervace pro ženy, které budou na konci plavby ve 24. nebo vyšším týdnu těhotenství. Společnost si výslovně vyhrazuje právo odepřít právo vstupu na palubu každé ženě, která se zdá být v pokročilém stádiu těhotenství nebo která je těhotná a nepředloží lékařské potvrzení o své způsobilosti k cestování s přihlédnutím k příslušné trase lodi. Za toto odepření nelze společnost činit žádným způsobem odpovědnou.
  • Informace o výletech nabízených lodní společností a o jejich cenách dodáme na vyžádání, pokud jsou k dané plavbě k dispozici. Nabídka těchto výletů je pouze informativní. Přímo na lodi může být nabídka pozměněna – některé výlety mohou být zrušeny a jiné zase naopak nabídnuty nově nad rámec těchto, které jsou nám dostupné předem od lodní společnosti. Změny cen a nabídky výletů jsou vyhrazeny a plně v kompetenci lodní společnosti.
  • Jakékoliv individuální výlety, vycházky a exkurze podniká klient vždy na vlastní zodpovědnost a přijímá všechna rizika s tím spojená. Cestovní kancelář ani lodní společnost nezodpovídá za jeho rozhodnutí.
  • Některé akce a výlety nabízené lodní společností mohou být hodně frekventované, proto je vhodné je rezervovat ihned po nalodění přímo na palubě.
  • Výlety lodní společnosti jsou poskytovány s průvodcem nejčastěji v angličtině, popřípadě v jiných světových jazycích s kompletním vybavením pro absolvování všech aktivit a dle délky výletu i s občerstvením. Výlety nejsou poskytovány v češtině.
  • Lodní společnost si vyhrazuje právo změnit trasu či zastávky podle svého uvážení či podle rozhodnutí kapitána každé lodi dle aktuální situace v závislosti na povětrnostních podmínkách, situaci v přístavech či jiných okolnostech. V případě těchto změn lodní společnost jedná v nejlepším zájmu všech pasažérů a posádky a s ohledem na jejich bezpečnost. Za těchto okolností není společnost vůči cestujícímu odpovědná ani zavázaná.
  • Měnou na lodi obvkle bývá EUR nebo USD. Je však možno platit i mezinárodními platebními kartami.
  • Hosté musí být první den u odbavení nejpozději dvě, raději však tři hodiny před odplutím lodě. Před vyplutím je nutné absolvovat povinný bezpečnostní nácvik na palubě lodi.
  • Je odpovědností každého, aby dodržoval instrukce a dorazil včas k transferům či k nalodění. Za všechny následné škody způsobené v důsledku nedodržení pokynů nenese zodpovědnost ani lodní společnost ani cestovní kancelář.
  • Vylodění v destinacích bývá 40 až 60 minut po připlutí do přístavu. Vždy až poté, co loď splní povinné přístavní formality a technicky je vylodění možné.
  • V některých destinacích je doprava pasažérů na břeh zajišťována přepravními, případně záchrannými čluny (tender). Je to v případech, kdy loď nelze vyvázat u mola v přístavu.
  • Návrat na loď v destinacích je nutný vždy nejpozději v čase určeném denním programem, obvykle 30-60 minut před odplutím! Je bezpodmínečně nutné dodržet čas, do kdy nejpozději se musí všichni pasažéři dostavit na loď. V případě zmeškání či opožděného návratu loď na cestující nečeká!
  • Jakékoliv změny osob v již vytvořené fixní rezervaci je možné provést pouze za poplatek a jeho aktuální výše bude sdělena na vyžádání. Rovněž bude na vyžádání sdělen nejzazší termín před vyplutím, do kdy je změny možné provést.
JOHOHO v.o.s.
Brocno 17, 41108 Štětí

Telefon: +420 608 224181
Email: info@johoho.cz